Корисні поради по догляду за корпусними меблями

Корисні поради по догляду за корпусними меблями

16.02.2021

Корпусні меблі дає можливість обставити будь-яке приміщення на свій розсуд і тільки необхідними складовими в індивідуальній збірці.  Саме тому більшість людей віддають їй перевагу.  Корпусні меблі можна купити або замовити.

 Що являє собою корпусні меблі?

 Корпусні меблі має жорстку основу, корпус.

Ліжка, шафи, тумбочки, полки, стелажі і так далі - їх відносять до даної категорії предметів інтер'єру.  Вироби можна переміщати з одного місця на інше, встановлювати меблеві гарнітури або у вигляді окремих об'єктів.  Вони знаходять застосування всюди - в спальнях, кухнях, дитячих кімнатах, вбиральнях, офісах і в багатьох інших приміщеннях.

Фабрики виготовляють меблі колекціями, складові якої виконані в одному стилі і колірній гамі.  Це дозволяє покупцям обставити кабінети, будинки і квартири, спираючись на габарити приміщень і власні уподобання і потреби.  Інтер'єр, обставлений корпусних конструкцією, завжди можна оновити і доповнити.

 Як правило, корпусні меблі виготовляють з масиву дерева, МДФ або ЛДСП.  Вироби з натурального дерева коштують дорожче ламінованої ДСП, тому виробники нерідко комбінують матеріали, використовуючи для фасадів деревний масив.

Для продовження терміну служби виробів потрібне дотримання деяких правил в їх експлуатації і догляді.

 Правила по догляду за меблями

  1. Найголовніше - ніякої води.  Ламіновані поверхні стійкі до вологи, але зловживати з цим не варто.  Протирати корпусні меблі слід сухою ганчіркою або ретельно віджатою серветкою.
  2. Розміщена поблизу радіаторів меблі можуть зсихатися, що безпосередньо впливає на термін служби виробу.
  3. Пару раз в тиждень корисно використовувати поліроль.  Вона очищає поверхню від бруду та пилу, освіжає колір і надає їй природний блиск.  Зараз можна знайти поліролі на масляній основі, воскові і комбіновані.
  4. Попадання агресивних хімічних речовин на ламіновану поверхню може її зіпсувати, цього не можна допускати.  Особливо це стосується хлорвмісних засобів.
  5. Важливо пам'ятати, що жорсткі щітки і скребки не підходять для корпусних меблів.  Про бабусиних радах користуватися содою і оцтом в даному випадку варто забути.