Про які риси характеру розкажуть пози сну

Про які риси характеру розкажуть пози сну

30.11.2020

Уві сні неможливо контролювати положення свого тіла, тому воно часто вказує на психологічний стан сплячого, характер людини, іноді – на стан його здоров’я. Але аналізувати пози сну можна лише в тому випадку, якщо ліжко звичне і досить зручне. Коли людина знаходиться в готелі, в гостях, спить на розкладачці або на ліжку із занадто м’яким або твердим матрацом – вона буде відчувати себе некомфортно або скуто, що відобразиться на положенні тіла. Щоб дізнатися незвичайні факти про характер, варто поспостерігати за сплячим в його звичних умовах.

ПОЗИ СНУ І ЇХ ЗНАЧЕННЯ

Характер проявляється у всіх наших діях: в манері спілкування, ході, зовнішньому вигляді і т.д. Людина намагається контролювати свої «негативні» риси характеру, коригувати їх. Але пози для сну розкажуть про вас набагато більше, ніж самоаналіз. Серед основних положень, в яких знаходиться тіло під час сну, виділяють:

сон зручному матраці

1. Поза «зародка». Вона нагадує положення ембріона, який знаходиться в утробі: коліна підібрані до живота або грудей, голова злегка нахилена. У психології ця поза свідчить про відчуття безпорадності людини, невпевненості і потреби в розумінні, захисті.

2. На спині. Значення цієї пози – самодостатність і розслабленість. Людина знає, чого хоче, впевнена в завтрашньому дні. У таких людей немає комплексів і страхів. Але сон на спині може свідчити і про інші крайнощі – деспотичність і надмірне самолюбство. Важливо звернути увагу на руки – якщо вони розслаблено лежать на грудях, це є ознакою врівноваженості.

3. На животі. У цій позі сплять люди, які схильні довіряти лише собі. Вони не сприймають критику і наполегливо йдуть до поставлених цілей, люблять порядок у всьому.

4. На боці. Вчені вважають сон на боці найбільш комфортним для людини: внутрішні органи не перетискаються і легко дихати на повні груди. Поза характеризує людину як спокійну, врівноважену. Вона задоволена подіями в житті, без зайвої емоційності сприймає всі зміни. Це товариська особистість, яка завжди готова допомогти іншим і може сама попросити про допомогу оточуючих.

5. В обіймах з предметами, наприклад, м’якою іграшкою, подушкою або ковдрою. Основне, про що говорять ці пози – відчуття самотності. Такій людині не вистачає турботи, любові і розуміння.

6. «Солдатиком». Для цієї пози характерно положення на спині, руки рівно витягнуті по швах. Ті, хто спить в такій позі, дуже стримані в емоціях, іноді бувають жорсткими з оточуючими. Для них характерний перфекціонізм і консерватизм, страх змін.

Зміна пози для сну може бути реакцією на події в житті, стан здоров’я. Варто поспостерігати за рідними і близькими, адже положення тіла може багато розповісти про приховані проблеми.

ЯК ПРОАНАЛІЗУВАТИ СВОЮ ПОЗУ ДЛЯ СНУ?

Якщо зробити висновки про характер і самопочуття іншої людини, виходячи з його пози під час сну, нескладно, то поспостерігати за собою зможе не кожен. Перед пробудженням людина може кілька разів міняти положення тіла, тому варто попросити рідних розповісти про те, як ви спите. Для них це не важко, і дозволить вам упевнитися в правдивості того, що означають різні пози.